Amirul Arif Ahmad Faris

My photo
The name goes by Amirul Arif | I am 16! | Just an ordinary boy who loves blogging | Add me on Facebook if you know me :D

My Words!

I maybe a stranger to you guys,
But once you know me,
I maybe different from what you had thinked,
I may be a good person, or a bad person ;)
Pick your friends carefully and wisely.

Bands,Singer?

Muse Paramore Arctic Monkeys Blink 182 AVA GreenDay Bunkface

Saturday, February 20, 2010

Running Across The Country(Part 2)

..............................
Ketika kami semua,sedang memanaskan badan sebelum acara Merentas Desa hendak bermula,
Tiba tiba...

"Siapa yg tk pakai baju house,dtg depan!!" Kata Cikgu Fairuz,PK HEM MCKK.
"Kamu tau tk,kamu semua mewakili "respected" house masing-masing?Kamu tk berasa malu ke?" katanya lagi.
Masa tu aku tgh pki sleeveless Putrajaya Night Marathon 2010(White,sbb aku Idris House!),so,aku pndg je bwh.
Aku,Din,Patah(f.4),and some others yg x pki baju house,diam je,
Dlm ati,"Pebenda la org tua ni merepek,slh ke pki bju putih?Wakil Idris gak en?"
Cikgu Fairuz berkata lagi,"Sape yg x pki baju house masing-masing,boleh lari,tp kamu semua tk kn dpt markah!Sape yg ade hrpn utk menang,tuka baju dgn sape yg tk leh lari!"

So,aku bergegas ah gi kat junior and batch aku.Masa tu,semua da ade kt starting line,aku pn jerit,
"Wehh!!Please tuka bajuu ngn akuuu!!!"

POOONNNN!!!!,Pengetua lepaskan semua,aku pn panik!
OMG!Rilek laaa!!!!
Aku ketinggalan jauh di belakang.Sumpah terkial-kial.
Aku lari je la,crik sape sape yg blh pnjmkn,(aku stll blakang gila nk mampos)
Eqi and Azmi jauh gila lead kt depan.
So,aku fast jog,tetiba terjumpa Peter(f.2),aku ckp la,
"Peter Peter,tuka baju,please please!!"
So,exchange baju berlaku dlm pertengahan kami semua peserta Under-15 berlari.
Phewitt,hahaha XD
Lpas da tuka baju,aku trus SPRINT ke depan,
Kejar Azmi and Eqi,

Masa tu yg tgh lead :
1)Azmi(f.3)
2)Eqi(f.3)
3)Nuraiman(f.2)
4)Kazim(f.3)
5)Nabil(f.3)

Lpas dlm bebrapa saat,
Dari aku last,trus catch-up dgn Azmi,haha.
Dy sumpah terkejut gila,
Siap sempat berborak lg,
"Bapek ah Ayep!Cepat gila kau!Bkn ko kt blakang ke td?"
Aku berkata,"Aku biasa ah,haha!"

So,aku ngn Azmi bersaing,after a few moments,aku lead Under-15,
Kekalkan speed,kawal steps and pernafasan.
Oh yeah,im leading!
The first 2.5km,aku fast-jog je,
Lpas kawasan kampung,nk msuk kawasan Istana Iskandariah,
Aku tgk la belakang,ok,Afi is behind me.
So,aku slow down,bg dy catch up ngn aku.
Dlm bebrapa ketika,aku ngn Afi tgh leading.

Tiba-tiba,terdengar orang di belakang sedang mengejar,
Okeh,tu Azmi!
Weee,so,the people leading ahead is myself,Afi and Azmi.
Another 2km to go,Afi dah mula slow down,tp stll third,
So,aku ngn Azmi je yg tggl skarang ni.
Aku ngn dy bersaing dlm beberapa ketika.
Azmi pn dh mula slow down,aku stll kekalkan speed aku,
Alhamdulillah,aku dh tgglkn Azmi jauh,
Checkpoint dh aku lpas,aku berhenti and jalan,tgk belakang,
Azmi stll jauh,so...
SPRINT!!!bye bye Azmi hahaha!!!!
Cikgu semua dh tggu kat finishing line...
Alhamdulillah syukur nikmat,for the first time in my life,
Aku dpt First placing utk Under-15 Cross Country,
6km running,my mission is fulfilled.
...........................................

"Assalamualaikum W.B.T,pertama sekali sy ucapkan kepada..blah..blah..blah..!!" kata Cikgu Azfa,pengacara pd haritu,
Announcing the winners from Under-15,starting from the 10th place,
Then,giliran aku lak,
"Tempat pertama,dgn catatan masa selama 20.03 minit,berasal dr Rumah Idris,kami mempersilakan,Amirul Arif b. Ahmad Faris,tingkatan 3!!,kata Cikgu Azfa.

Apa lg,Idrisian bersorak gilaa!Even the form 5's,perhh,bangga siutt!!!
Yes,the Gold Medal Under-15 Cross Country is under my possession.

So,the placing is,
1)Amirul Arif(f.3,Idris)
2)Azmi Haqqim(f.3,Mohd. Shah)
3)Muhd. Amin(f.3,Ahmad)
4)Syed Muhd. Faris(f.3,Mohd. Shah)
5)Afi Basysyar(f.3,Ahmad)
6)Izzuddin(f.3,Idris)
7)Ahmad Zainal(f.3,Sulaiman)
8)Abdul Hakimi(f.3,Sulaiman)
9)Abdul Rahman Kazim(f.3,Mohd.Shah)
10)Wan Mohd. Syauqi(f.3,Idris)

So,the cross country mmg tkde dr form 2 and form 1,
Mmg form 3 conquer all!HAHAHA

Aku nk share kemenangan aku dgn beberapa org yg teramat penting,dan sentiasa menyokong diri ku ini:

1)My family,especially my father who supports me the most.
2)Noor Arina bt. Noor Azlee,the one that supports me all the time and the person who i loved the most.
3)My form 3 house mates,Sharimi,Amir Hakim,Razzin,Zaini,Izzuddin.
4)The Form 5's house mates,Abg KP,Abg Zamzuri,Fect Sifu.
5)Lastly,to all :)

Thanks for reading this crappy things :)

Champion for U-15,
Ayep052
..........................................


Please "LIKE" :D

0 noises: